Amazon FBA Nedir, Nasıl Yapılır?

Amazon FBA Nedir?

Amazon milyonlarca satıcının ve alıcının buluştuğu lojistik, online ticaret hizmeti veren dünyanın en büyük global pazar yerlerinden biridir. Amazon’ un sunduğu bu hizmetlerden dolayı bir çok iş modeli de ortaya çıkmaktadır. FBA, FBM, dropshipping gibi birçok iş modeli ve ticaret yapma imkanı ile satıcıların birçoğu kolaylıkla e-ticaretlerini bu pazar yerinde gerçekleştirmektedirler. Amazon satıcılara sunduğu bu iş imkanları ile hem satıcıların ticaret süreçlerini kolaylaştırıp hem de müşteri memnuniyetini artırmaktadır. Bu blog yazımızda Amazon’un sunduğu iş modellerinden biri olan Amazon FBA iş modelinin detaylarından bahsedeceğiz. Sen de Amazon FBA iş modelinin nasıl yapılacağını, ücretleri, maliyet hesaplamasını merak ediyorsan bu yazı tam sana göre. Amazon FBA (Fulfillment by Amazon) Amazon’un satıcılarına sunduğu satış modellerinden biridir. Bu iş modelinde satıcılar ürünlerini Amazon depolarında stoklayabilir. Ayrıca Amazon siparişlerin alınması, paketlenmesi, gönderilmesi ve müşteri hizmetleriyle ilgili tüm süreçleri yönetir. Bu iş modelinde satıcı stok yönetimi, depolama, paketleme ve nakliye gibi süreçler ile ilgilenmez. Eğer sen de kargolarının hızlıca müşterilerine ulaşmasını istiyorsan veya lojistikte sorun yaşıyorsan Amazon FBA satış modelini tercih edebilirsin. Çünkü dünyanın dört bir yanında olan Amazon depoları sayesinde müşterilerine kargo süresini aşmadan gönderilerini gönderebilirsin. Bunun yanında ShipEntegra’nın uygun fiyat teklifleri ile gönderilerini Amazon depolarına  hızlıca gönderebilirsin. FBA iş modeli ile müşteri memnuniyetini sağlayabilir ve Amazon algoritmasında tercih edilebilir bir satıcı olabilirsin. Ayrıca iş modelinde iade geri ödeme süreçleri ile senin yerine Amazon müşteri hizmetleri ilgilendiği için e-ihracat yaparken zamanın büyük bir kısmını işini geliştirmeye ayırabilirsin.

Amazon FBA Nasıl Yapılır?

Amazon FBA iş modelinin e-ihracat yaparken sürecine en uygun iş modeli olduğuna karar verdin. Aşağıdaki adımları uygulayarak Amazon FBA ticaretine hızlıca başlayabilirsin. 1. Öncelikle Amazon Seller Central hesabı açmalısın. Bu hesap ile Amazon’a ürünlerini yükleyebilir ve satış yapmaya başlayabilirsin. Amazon’ da satıcı hesabı açmak hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsan yazımızı okuyabilirsin. 2. Satıcı hesabını açtıktan sonra satışını yapacağın ürün kategorisini belirleyip, ürünlerini stoklamalısın. 3. Ardından ürünlerini Amazon depolarına göndermeden önce ambalajlayıp ve etiketleyip, ardından Amazon’un verdiği talimatlara uygun şekilde gönderim yapabilirsin. 4. Amazon depolarına ürünlerini gönderdikten sonra siparişlerini Seller Center üzerinden takip edebilirsin.    İşte bu kadar! Amazon FBA, işletmeni büyütmek ve satışlarını artırmak için güçlü bir e-ticaret modelidir. Ancak rekabetin yoğun olduğu bu platformda başarılı olmak için doğru ürünleri seçmek, optimize etmek ve müşteri memnuniyetini sağlamak önemlidir.  Bundan dolayı işini geliştirmek için aşağıdaki stratejileri uygulayabilirsin. – Müşteri memnuniyetini sağlamak için ürünlerinle ilgili incelemeleri izleyebilir ve geribildirim isteyebilirsin. – Amazon FBA ’ın sana sağladığı zaman aralığında ürün listelemeleri,  anahtar kelimeler ve fiyatlandırmayı düzenli olarak optimize edebilirsin. – Bunun yanında rekabeti takip edebilir ve pazar trendlerine uyum sağlayabilirsin. WhatsApp Image 2023 05 30 at 10.31.01

Amazon FBA Ücretleri

Amazon FBA ücretleri e-ticaret satıcılarının en çok merak ettiği konuların başındadır. Amazon’un ürünleri stoklanması, gönderimi, müşteri hizmetleri ve diğer hizmetleri kapsayan bu maliyetleri doğru bir şekilde hesaplamak, işletmenin mali durumunu anlaman için oldukça önemlidir. Bundan dolayı dikkatlice maliyet hesaplarını yapıp ticaretine başlamalısın. Amazon’un Satıcı Hesabı Ücreti: Bireysel hesaplar satılan birim başına 0,99 ABD dolar öderken, profesyonel hesap açılış maliyeti, kaç birim satarsanız satın aylık 39.99 ABD dolarıdır. Depolama Ücretleri: Amazon, ürünlerini depolamak için belirli ücret alır. Bu ücret, ürünlerinizin boyutuna ve ağırlığına göre değişebilir.   Komisyon Ücretleri: Amazon’un senden talep ettiği bir diğer ücret ise komisyon ücretleridir. Bu ücret, satılan ürünün kategorisine ve fiyatına göre değişebilir. Komisyon ücretleri, genellikle satış fiyatının %6 ila %45’i arasındadır.   Gönderim Ücreti: Ürünlerini müşterilerine göndermek için Amazon senden gönderim ücreti talep eder. Bu ücret ürünün ağırlığı boyutuna göre değişiklik gösterir. Amazon Seller Center hesabından gerekli bilgileri girerek bunu hesaplayabilirsin.   Diğer Masraflar: FBA iş modelinden ödemeniz gereken ücretler sadece bunlarla sınırlı değildir. Ayrıca ürün iadesi, özel hizmetler, reklam masrafları gibi diğer maliyetleri de hesaba katman gerekebilir. Sonuç olarak, Amazon FBA hizmeti için ödemen gereken ücretler, ürünün boyutuna, ağırlığına, kategorisine ve müşteri iadesi gibi faktörlere göre değişir. Ancak, Amazon FBA, işletmenin büyümesine yardımcı olacak bir hizmettir. Sen de hemen Amazon FBA ücretleri sayfasına girerek detaylı bir şekilde hesaplayabilirsin.

Amazon FBA Maliyet Hesaplama

Amazon FBA maliyet hesaplama talep edilen ücretlerden dolayı zor bir işlemdir. Çünkü burada satıcılar ürün çeşidi, ürün boyutu, özel teklifler ile değişkenlik sağlayan ücretler ödemesi gerekir.  Kar marjını doğru hesaplamak Amazon maliyet hesaplama aracını kullanmalısın. Bu araç depolanma, paketlenme, nakliye ve müşteri hizmetleri gibi ücretleri hesaplar. Ayrıca ürünlerin satış fiyatından bu maliyetleri düşürerek  kârınıda hesaplamana yardımcı olur. Böylece kolay bir şekilde e-ihracatını Amazon FBA iş modeli ile yaptığında ne kadar kâr edeceğini hızlıca görebilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PrinWork yolculuğunuza hazır mısınız?

PrinWork ile mükemmel bir e-ticaret deneyimi için yolculuğunuza hazır olun. Entegre olun ve dünya çapındaki pazaryerlerinde dakikalar içinde satış yapmaya başlayın.
prinwork-lightlogo
E-ihracat odaklı üretici ve satıcıları bir araya getiren kullanıcı dostu bir platformuz. Dünyanın her yerinden tarafımızca onaylı üretici ve global pazaryeri satıcılarının en iyi ürünlerle buluşmasını sağlamak amacıyla çalışıyoruz.
© 2023 · Tüm hakları Prinwork’e aittir.

Bültenimize kayıt olun