Amazon Dropshipping

Amazon Dropshipping Nedir?

Amazon dropshipping satıcıların Amazon da dünyanın dört bir yanından tedarik ettiği ürünleri listeleyerek satış yaptığı bir ticaret yöntemidir. Bu yazımızda Amazon dropshipping nedir, nasıl yapılır? konularını ele alacağız. Hemen başlayalım!

Dropshipping Nedir?

Dropshipping “stoksuz e-ticaret” veya “stoksuz satış” olarak da adlandırılan ve son zamanların en çok tercih edilen ticaret modelidir. Peki diğer iş modelleri yerine neden dropshipping tercih ediliyor?  E-ihracat yapmak isteyenlerin karşılaştığı en büyük zorluklar; lojistik süreç planlaması ve envanter yönetimi gibi karmaşık durumlar. Bundan dolayı birçok satıcı e-ihracat serüvenine başlayamadan vazgeçiyor fakat dropshipping yöntemi satıcıların üstünden çoğu yükü alıyor. Örneğin, gelen siparişin kargoya verilmesi, paketlenmesi, stok yönetimi takibinin yapılması gibi süreçler ile tedarikçiler ilgilenirken satıcı sadece ürününün pazarlanması ve ile ilgilenir.  *Bizden sana küçük bir tavsiye tedarikçin ile sürekli iletişim halinde olup stoklar hakkında bilgi alman satışlarını sağlıklı ilerletir. Dropshipping sisteminde satıcı ürünlerini stoklamak yerine çevrimiçi mağazasında listeleyerek önce satışını yapar sonra gelen siparişleri tedarikçiye iletir. Tedarikçi ise siparişleri kargolar ve alıcına ürünü ulaştırır. Böylece satış yaptığın ürünü depolamana gerek kalmaz. Günümüzde birçok girişimcinin dropshipping yaparak kazanç elde ettiği pazar yeri ise öncelikle Amazon olmaktadır. Amazon’un dropshipping iş modelinde en çok tercih edilmesinin öncelikli nedeni 300 milyondan fazla müşteri kitlesinin bulunmasıdır. Amazon daima müşteri memnuniyetini önde tuttuğu için dünya çapında en çok tercih edilen alışveriş kanalı olmuştur. Son kullanıcı tarafından fazlasıyla tercih edilmesinden dolayı satıcıların da büyük bir beklentiyle mağazalarını açmak istedikleri bir platform haline gelmiştir. Eğer sen de dropshipping iş modelinde kararlı olup satış yapma konusunda soru işaretlerine sahipsen Amazon dropshipping tam sana göre. Çünkü Amazon dropshipping yaparak kendi web siteni kurmak yerine hızlıca Amazon’un müşteri havuzunda bulunan potansiyelden yararlanabilirsin. Böylece hem zamandan hem de paradan tasarruf edersin.

amazondropshipping

 

Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır?

Amazon dropshipping yapmaya karar verdin fakat tam olarak ne yapman gerektiğini bilmiyorsun.  Burada süreç oldukça basittir.
  • Son alıcı mağazanda ürününü satın alır.
  • Gelen siparişi tedarikçine iletirsin.
  • Anlaşmaya bağlı olarak ya ürün son tüketiciye ulaştıktan sonra ya da sipariş hazırlanırken tedarikçine hizmet ve ürün bedelini ödersin.
  • Ürün tüketiciye ulaştıktan sonra ise satış bedelini hesabından çekebilirsin.
Amazonda dropshipping sürecinin nasıl işlediğini anladın. Şimdi sıra geldi mağazanı açmaya. Bu bölümde sana Amazon dropshipping yapabilmen için mağazanı nasıl açacağını gösteriyor olacağız. Hadi başlayalım! Öncelikle Amazon’da bir seller (satıcı) hesabı oluşturmalısın. Bu kısımda acele etmemeli ve doğru bilgiler girmelisin. Unutma, hatalı veya eksik bilgiler eklediğinde hesabının reddedilme olasılığı olabilir. Satıcı hesabı oluştururken Amazon sana bireysel ve kurumsal olmak üzere iki türlü hesap sunar. Bu iki hesap türünden sana uygun olanı seçmelisin.  Ne demiştik, müşteri memnuniyeti Amazon’da en önemli etkendir. Ne kadar çok müşteri memnuniyeti sağlarsan Buy Box (Öne Çıkan) oranını artırırsın. Amazon’da aynı ürün birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Buy Box ise ürünü onlarca satıcı arasından öne çıkaracak ve müşterinin satın almasını artıracak muhteşem bir özelliktir. Amazon tarafından belirlenen detaylı analizler ile son kullanıcıya en iyi satın alma deneyimini sunan satıcıya verilen bu öne çıkarma satışlarını büyük ölçüde artırır. Buy Box almaya hak kazanmak için ise müşterilerinin memnuniyetini göz önünde bulundurmalısın. Amazon’da hesap sağlığını (account healthy) iyileştirmenin yolu müşteriyi memnun etmekten geçer. Bunun da iki yolu vardır: hızlı teslimat ve doğru ürün. Dropshipping yönteminde sadece satış yaptığın için teslimat ve ürün kalitesindeki bütün kontrol tedarikçi kısmındadır. Doğru tedarikçiyi ise uzun uğraşlar, deneme yanılma yöntemi ile bulmaya son! PrinWork senin için burada. PrinWork tarafından onaylanan, dijitalde de kendini geliştirmiş tedarikçiler ile dropshipping ticaret modelinde hız kazanabilirsin. Ayrıca Türk lirası ile aldığın ürünü dolar üzerinden yurt dışına sattığın için kazancını da artırabilirsin. Tedarikçini bulduktan sonra artık sıra ürün listelemeye geldi. Amazon Seller Central hesabından bu adımları izleyerek ürünlerini listeleyebilirsin. Envanter> Ürün Ekle> Yeni Ürün Listeleme Oluştur banner

Amazon Dropshipping Yasal mı?

Amazon dropshipping modelinde temel mantık satıcıların tedarikçiden aldığı ürünleri kendi mağazasında listeleyerek satmasıdır. Bu yöntemle, Amerika’dan Avrupa’ya tüm dünyada yapılabilen Amazon dropshipping, Türkiye dahil olmak üzere dünyanın her yerinde yasaldır.  Kesintisiz bir şekilde Amazon dropshipping ticaretinizi sürdürmeniz için tüm maddeleri ile güncel  “Amazon Dropshipping Policy” şartlarına kabul edip uyman gerekir. Bu sözleşmede yer alan bazı şartlar şunlardır;
  • Amazon’un istediği satış kurallarına bütünüyle uymalısın.
  • Son tüketici, satın aldığı ürünün senden geldiğini görmeli ve direkt senden aldığını düşünmelidir. Yani fatura, irsaliye, marka, ambalaj tamamen senin mağazana ait olmalıdır.
  • Müşteriden gelen iade-değişim vb. gibi işlem taleplerini memnuniyetle karşılamalısın.
Örnek verecek olursak Amazon dropshipping mağazanızda bir saç düzleştirici listeledin. Müşteri bu ürünü satın aldıktan sonra ambalaj üzerinde sizin mağazanız yerine başka bir mağazanın amblemini ve faturasını görmesi müşteriyi hayal kırıklığına uğratır. Bu durum da Amazon’un hiç istemediği bir olaydır.

Amazon Dropshipping Ürün Bulma

Amazon dropshipping yaparken nasıl ürün bulabilirim, en çok hangi ürün satar, soruları satıcıları oldukça meşgul eden sorulardır. Bu soruları hızlıca çözebilmen için aşağıdaki adımları takip etmelisin. 1.Pazar araştırması: Amazon’da en çok satın alınan ürünleri ve en çok değerlendirilen ürünleri inceleyebilirsin. Bu strateji ile sezona ve hedef pazarına göre hareket etmeyi unutmamalısın. Örneğin, yaz sezonu yaşayan bir bölgeye kar botu listelemek yerine sandalet listeleyebilirsin.  2.Rakip analizi: En çok satın alınan ürünleri çıkardın fakat bunlar ile direkt pazara girmen yanlış bir adım olacaktır. Çünkü çok fazla satın alınan ürünlerde yüksek rekabet vardır. Yeni açmış olduğun mağazanın bu rekabette görülmeme olasılığı yüksektir. Bundan dolayı satın alma oranı yüksek, rekabeti az olan ürünlere yönelmelisin.  3.Ürün Kâr Marjı: Ürününün kâr marjını dikkatli bir şekilde hesap etmelisin. Aksi takdirde dropshipping sizin için kazanç sağlamayabilir. Bunun için nakliye, ürün giderleri, Amazon komisyonlarını detaylıca göz önünde bulundurmalısın. 4.Trendleri Takip Etme: Amazon dropshipping yaparken trendleri takip etmek oldukça önemlidir. Sosyal medya akımları, özel günler veya bir ay sonra çıkacak filmleri takip etmeli ve mağazanıza buna göre ürünler yüklemesin. Trend ürünlerin PrinWork’te senin için özel listelendiğini de hatırlatmak isteriz.   E-ihracat, pazar yerleri, dropshipping gibi konularda daha fazla içerik görmek istiyorsan bizi takip etmeyi unutma!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PrinWork yolculuğunuza hazır mısınız?

PrinWork ile mükemmel bir e-ticaret deneyimi için yolculuğunuza hazır olun. Entegre olun ve dünya çapındaki pazaryerlerinde dakikalar içinde satış yapmaya başlayın.
prinwork-lightlogo
E-ihracat odaklı üretici ve satıcıları bir araya getiren kullanıcı dostu bir platformuz. Dünyanın her yerinden tarafımızca onaylı üretici ve global pazaryeri satıcılarının en iyi ürünlerle buluşmasını sağlamak amacıyla çalışıyoruz.
© 2023 · Tüm hakları Prinwork’e aittir.

Bültenimize kayıt olun